INTRODUCTIE: DE GLOEDNIEUWE REV MIPS PRO HELM

vendredi 12 juin 2020

Produits

Giant, de wereldleider op het gebied van fietstechnologie onthulde vandaan zijn nieuwe Rev Pro MIPS helm die bedoeld is voor prestatiegericht wielrennen, cyclocrossen en XC-mountainbiken.

De helm is voorzien van de beste design-elementen van de bekroonde Rev-helm en de Pursuit aero-helm. Daarnaast zijn enkele baanbrekende nieuwe technologieën ingebouwd. Hij is bedoeld voor competitieve rijders die één helm willen voor uiteenlopende trainings- en race-scenario’s. Het fonkelnieuwe ontwerp biedt meer ventilatie en gewichtsbesparing plus extra comfort en veiligheid door het geïntegreerde Cinch Pro MIPS Fit System.

Met een profiel dat door de wind snijdt en 20 grote ventilatieopeningen die ontworpen zijn om de lucht door interne kanalen te laten circuleren, werd de Rev Pro MIPS  ontworpen met behulp van Computational Fluid Dynamics (CFD). Prototypen werden het afgelopen jaar ontwikkeld, getest en in races gedragen door de WorldTour-profs van het CCC Team waaronder olympisch kampioen Greg Van Avermaet.

“De Rev-helm was voorheen favoriet bij onze profs, dus dat was ons uitgangspunt,” zegt Jeff Schneider, hoofd van Giant Gear Business and Marketing. “Ons doel was om een helm te creëren die nog lichter en comfortabeler is tijdens dagelijkse trainingsritten en betere aerodynamische eigenschappen heeft. Het eindresultaat is een superveelzijdige keuze die kan worden gebruikt voor uiteenlopende fiets- en racedisciplines. De extra ventilatie houdt je hoofd koel op lange, warme beklimmingen en de aero-vorm geeft je voordeel tijdens felle sprints of lange ontsnappingen.”

De MIPS (Multi-directionele Impact Protection)-technologie heeft een frictiearme laag die zorgt dat rotatiekrachten bij bepaalde impacts worden verminderd. Deze vooruitstrevende ongevalsbescherming is geïntegreerd met een volledig verstelbaar Cinch Pro fit system dat de druk bij contactpunten gelijkmatig verdeelt over je hoofd. Dat zorgt voor meer comfort en stabiliteit. Rijders kunnen de pasvorm nog verder aanpassen met een hoogteverstelling in vijf standen die ingebouwd zit in de EPS schuimlaag.

Onder de dunne polycarbonaat helmschaal zit EPS-schuim in meerdere dichtheden om de constructie van de helm te versterken, terwijl het schuim tegelijkertijd de botsenergie bij een crash op zowel lage als hoge snelheid absorbeert. Het Element Strap System (ESS) heeft superdunne LiteForm enkellaags helmriemen die eenvoudig verstelbaar zijn. De padding aan de binnenkant is gemaakt van antibacterieel TransTextura-materiaal dat vocht afvoert om je hoofd koel en droog te houden.

De Giant Rev Pro MIPS is verkrijgbaar in de maten small, medium and large. Voor meer informatie, inclusief alle technische details, klik hier.

Partager

Produits référents

Sections d'actualités