Bij professioneel cyclocrossen geldt dat elk klein voordeel telt. Snelle starts, krappe bochten, efficiëntie en controle in modder, zand en sneeuw. De legendarische en door profs geliefde TCX krijgt dit jaar een make-over met een aantal belangrijke upgrades die hem sneller en soepeler dan ooit maakt.

BELANGRIJKSTE KENMERKEN

Lichter en stijver:

Advanced-Grade composite frameset is 17,5 procent lichter dan de vorige generatie. Het nieuwe frame weegt 850 gram in plaats van 1050 gram en de nieuwe vork weegt 400 gram in plaats van 460 gram. De torsiestijfheid van de vork en het frame zijn hetzelfde gebleven.

Totale controle:

Geïntegreerde schijfremtechnologie met flat-mounts en steekas-naven bieden samen met het Tubeless Ready Giant WheelSystem extra veel controle in wisselende terrein- en weersomstandigheden.

Soepele rijkwaliteit:

De D-Fuse composite zadelpen absorbeert hobbels en trillingen en nieuw dit jaar is de optie om - afhankelijk van je rijstijl en het terrein - te kiezen voor een standaard ronde 30,9 mm zadelpen of een dropper post.De meeste Advanced Pro-modellen worden geleverd met de nieuwe full-carbon D-Fuse SLR zadelpen die 20% meer doorbuigt dan de D-Fuse SL.

Delen

Highlights

Met een nieuw ontworpen geavanceerde carbon frameset die aanzienlijk lichter is dan de vorige versie, biedt de nieuwe TCX Advanced Pro een soepele, responsieve rijkwaliteit en hoge framestijfheid, waardoor hij snel en wendbaar is tussen de linten. Van volle bak cyclocross racen tot rijden op gevarieerd terrein, het is de soepelste, snelste TCX ooit.

TCX Advanced Pro with interactive tooltips

Technologieën

Advanced Composite Technology
D-Fuse Technologie
OverDrive 2
PowerCore
Tubeless System