{{Cart.NumberOfCartItems}} 0

Door een minimaal gewicht te combineren met een superieure sterkte, rolt de fonkelnieuwe CXR snel op allerlei soorten wegen en biedt vertrouwen op gravel en lichte zandpaden

De wielen hebben een vernieuwd hookless velgprofiel met een geoptimaliseerde carbon layup. Dat zorgt voor een robuuste constructie bij een zo laag mogelijk gewicht. Verder kunnen er bredere banden worden gemonteerd en kan met een lagere druk worden gereden voor extra comfort.

Lightweight Performance

LIGHTWEIGHT PERFORMANCE

Compared with hook-type rims, adding inner width on hookless rims costs much less in weight because the outer width can be maintained while the inner size is enlarged. Giant’s all-new, wider inner rim width hookless design allows a smaller, lighter tire to have the same volume as a larger, heavier tire, resulting in a lighter overall weight.

1. A wider inner rim allows a smaller tire to have larger actual volume once inflated

2. With hookless rim design, the inner width can be enlarged without enlarging the outer width, costing less in weight

ENHANCED DURABILITY

Giant’s hookless rim design is realized through an innovative manufacturing process that results in a more continuous carbon fiber structure that enhances durability and increases impact resistance with no weight penalty. Durability is further increased through enlarging the hookless bead by 2.5mm to help dissipate impact load.

Enhanced Durability

BELANGRIJKSTE KENMERKEN

LICHT EN EFFICIËNT

Een geoptimaliseerde carbon layup plaatst de carbon vezels exact waar ze nodig zijn waardoor een exceptioneel robuuste en stijve constructie ontstaat die zorgdraagt voor maximale transmissie-efficiëntie bij een minimaal gewicht.

STERK EN DUURZAAM

De nieuwe CXR 2 is sterk, duurzaam en kan overweg met de ruwste wegen. Door gebruik te maken van een continuous fiber-constructie, combineert het Giant hookless velgontwerp met een geoptimaliseerde carbon layup voor een maximale duurzaamheid en impactweerstand.

VEELZIJDIG EN VERTROUWENWEKKEND

Door een minimaal gewicht te combineren met een superieure sterkte, rolt de fonkelnieuwe CXR snel op allerlei soorten wegen en biedt vertrouwen op gravel en lichte zandpaden. Een brede hookless velg geeft de band meer steun en verbetert de bochtenprestaties. Bovendien kan er met lagere druk worden gereden voor meer comfort en snelheid. De CXR 2 is geoptimaliseerd voor banden van 38 - 40 mm, maar is ook geschikt voor banden tot 50 mm breedte.

Delen

Highlights

Door carbonvezels met een hoge treksterkte alleen op de meest cruciale punten op de velg te plaatsen en door middel van Finite Element Analysis (FEA) te testen, zijn de productontwikkelaars van Giant erin geslaagd een lichtgewicht gravelwiel te bouwen met een superieure sterkte en duurzaamheid.

1 2 3 Highlights

Technologieën

Hookless Rim Design