Skip to main content
{{Cart.NumberOfCartItems}} 0

De afgelopen 15 jaar heeft de ontwikkeling van de Reign nooit stilgestaan. Deze bike werd geboren om steile, technische trails te temmen en was een van de eerste Giant mountainbikes met het Maestro veersysteem. Toen de Reign in 2005 op het toneel verscheen, was het zijn innovatieve achtervering - met vier draaipunten en een actief, soepel gevoel op de trails - die ervoor zorgde dat de grenzen van het mountainbiken werden verlegd.

Sinds die tijd is er veel veranderd. De technologie, de trails en de snelheid zijn allemaal vooruitgegaan. En de Reign ook. Want de nieuwste toevoeging aan de Reign-familie is de meest progressieve ooit.

De Reign 29 heeft puur racebloed door de aderen stromen. Hij werd ontworpen en ontwikkeld in samenwerking met de enduro-racers van het Giant Factory Off-Road Team. Zij wilden een trefzekere, efficiënte en vooral snelle machine die hen zou helpen om de grenzen te verleggen op Enduro World Series-parkoersen en ander agressief terrein. Dus of je nu wel of geen wedstrijden rijdt, de Reign 29 schaaft seconden af van je afdalingen en laat je met minder inspanning terug omhoog klimmen.

Het vernieuwde Maestro veersysteem heeft nu 146 mm soepele veerweg. Met zijn Trunnion mount achterdemper en Advanced Forged Composite demperlink absorbeert hij rotsblokken, wortels en geulen en zorgt hij dat je gecontroleerd contact houdt met de trail. De framegeometrie heeft een 65 graden balhoofdhoek en een 76,8 graden zitbuishoek. Deze geometrie is gekozen in samenwerking met onze pro enduro-racers zodat zij de concurrentie op technisch terrein kunnen verpletteren en op hoge snelheid door de bochten kunnen scheuren. De voorzijde is ontworpen voor een 160 mm voorvork met 42 of 44 mm offset (afhankelijk van het vorkmodel) en geeft je een trefzekere handling en stabiliteit tijdens high-speed afdalingen.

In 2020 omvat de Reign 29 collectie drie modellen: het vlaggenschip Reign Advanced Pro 29 met een volledig Advanced-grade composite frameset, de Reign 29 met een ALUXX SL aluminium frame en de meer op downhill gerichte Reign SX 29 met meer veerweg aan de voorzijde (170 mm) en afgemonteerd met onderdelen die bestand zijn tegen afdalingen op steil, technisch terrein.

Delen