Skip to main content

Van Avermaet behaalt zijn eerste overwinning van 2019 in Spanje!

vrijdag 8 februari 2019

Sponsoring

Greg Van Avermaet, kopman van CCC-team, scoorde zijn eerste overwinning van het 2019 seizoen in de derde rit van de Volta a la Comunitat Valenciana in Spanje. Aan het einde van een zware etappe van 191 km met zes gecategoriseerde beklimmingen, sprintte de Belg zijn speciale gouden TCR Advanced SL, gemaakt door Giant voor de Olympische kampioen van 2016, als eerste over de finish. "Het is alt...

Greg Van Avermaet, kopman van CCC-team, scoorde zijn eerste overwinning van het 2019 seizoen in de derde rit van de Volta a la Comunitat Valenciana in Spanje. Aan het einde van een zware etappe van 191 km met zes gecategoriseerde beklimmingen, sprintte de Belg zijn speciale gouden TCR Advanced SL, gemaakt door Giant voor de Olympische kampioen van 2016, als eerste over de finish.

"Het is altijd geweldig om het seizoen te beginnen met een overwinning en vooral op een moeilijk parcours als dit, waarbij iedereen op de limiet rijdt", zei Van Avermaet, die de Giant Pursuit aero-helm droeg en met een prototype WheelSystem reed ontwikkelt door Giant onder het #OverAchieve label. "Ik voelde me vandaag echter erg sterk en het team heeft de hele dag goed werk verricht, vooral op de laatste beklimmingen."

Het was een flinke inspanning van het team dat hun kopman in positie bracht om te winnen. Nadat een ontsnapping van een groep van 10 rijders eindelijk begon te haperen in de laatste 30km, hielpen CCC Team renners aanvallen te stoppen en steunden Van Avermaet's poging om de eindsprint aan te gaan. Alessandro De Marchi en Łukasz Wisniowski verrichtten sterk werk aan de kop van het verkleinde veld toen de laatste renner uit de kopgroep 7 kilometer te voor de finish werd ingehaald. Vanaf dat moment achtervolgden CCC Team-rijders een golf van late aanvallen om de belangen van Van Avermaet veilig te stellen.

"We werkten aan het begin heel goed samen en we hebben allemaal de één na laatste klim overleefd", zei Van Avermaet. "Toen vroeg ik Guillaume [Van Keirsbulck] om me in de laatste finale een goede positie te geven. Dit deed hij perfect en hij was zelfs in staat om voor me een ​​paar kilometer verder de klim in te gaan, ik was behoorlijk verrast dat we nog vier jongens van ons team daar hadden."

De vijfdaagse Volta a la Comunitat Valenciana, door veel toprijders gezien als een belangrijke voorbereiding op de komende lenteklassiekers, gaat door met ronde 4 op zaterdag, voordat hij zondag in Valencia eindigt.

Delen

Gerelateerde items