Skip to main content
{{Cart.NumberOfCartItems}} 0

TALON 29 SCOORT BICYCLING MAGAZINE 2020 BIKE AWARD!

dinsdag 21 april 2020

Product

Bicycling Magazine heeft kortgeleden zijn 2020 Bike Awards gepresenteerd, een prestigieuze lijst met de beste fietsen van het jaar in diverse categorieën zoals race, mountain, gravel en city-bikes. Het Bicycling testteam bestaat uit Olympiërs, professionele wielrenners en productspecialisten die honderden modellen hebben getest. Er staan maar liefst vier Giant-fietsen in de lijst, maar bovenaan staat de Giant Talon 29.

Bicycling testredacteur Bobby Lea schreef het volgende over de Talon 29 en waarom hij gekozen werd: “Deze hardtail is een uitstekende keuze voor zowel off-road avonturiers die graag singletracks willen verkennen als sportieve rijders die wedstrijden willen gaan rijden.”

De redacteur prees het lichtgewicht ALUXX SL aluminium frame, de 100 mm geveerde voorvork en de tubeless-ready wielen van de Talon 29, en noemden het “een uitstekende mix van prestaties, praktische bruikbaarheid en prijs-kwaliteit.

Lea scheef verder: “Op papier zie je dat hij de kwaliteiten heeft om een vol-gas agressieve XC-bike te zijn. Een steile 73,5 graden zitbuishoek helpt je om druk op de pedalen te houden en zorgt ervoor dat je tractie houdt op steile beklimmingen. Ik heb het bepaald niet rustig aan gedaan op deze fiets – Ik heb hem over de ruigste en meest rotsachtige trails gejaagd die we hier hebben rond het kantoor van Bicycling. En hij reageerde fantastisch.”

Meer lezen?  Bekijk de 2020 Bicycling Magazine Bike Awards en het complete testverslag van de Talon 29.

Voor alle details over de Talon 29, klik hier.

Delen

Gerelateerde items