Road.cc: TCR Advanced Pro Disc biedt "uitzonderlijke allround prestaties"

woensdag 4 november 2020

Product

Road.cc heeft een recensie gepubliceerd van de nieuwe TCR Advanced Pro Disc, waarin onder meer wordt aangegeven dat de wegrace-machine "uitzonderlijke allround prestaties" biedt en "het geld meer dan waard is". Editors gaven de TCR een bijna perfecte score van 4,5 sterren.

Road.cc-tester Mat Brett rapporteerde over enkele van de belangrijkste kenmerken en technologieën van de TCR Advanced Pro Disc, inclusief de nieuwe buisvormen die toegepast worden om een perfecte balans tussen stijfheid, aerodynamische efficiëntie en een soepele rijkwaliteit te bereiken.

"Je merkt meteen de buisvormen van de Advanced Pro Disc op", schreef Brett. “De balhoofdbuis, onderbuis en vork zijn allemaal voorzien van afgeplatte vormen die zijn ontworpen, zegt Giant, om de weerstand bij een breed scala aan windhoeken te verminderen. De achterzijde van elke buis is vierkant afgesneden om het gewicht te verminderen, handlingproblemen bij zijwind te voorkomen en binnen de regels voor race-uitrusting te blijven. "

Brett wees ook op het Giant SLR 1 42 Carbon Disc WheelSystem als onderdeel van een hoogtepunt. "De wielen vragen om aandacht omdat ze, hoewel behoorlijk ingetogen, buitengewoon goed presteren ", schreef hij. “De wielen bieden veel laterale stijfheid, wat je merkt tijdens het sprinten, en ze zijn ruim 100 gram lichter dan voorheen, met slechts 1.452 gram. Ze worden geleverd met 700C x 25 mm Giant Gavia Course 1-banden, tubeless en klaar om te rocken. De banden rollen snel, hebben veel grip in de bochten en zijn voorzien van een Kevlar Race Shield-lekbeschermingslaag om je te helpen te blijven rollen."

Om zijn recensie samen te vatten, beweerde Brett dat de TCR Advanced Pro Disc “een uitstekende racefiets is die presteert met zelfvertrouwen en een beetje gedrevenheid. Hij is pittig en efficiënt en biedt een uitgebalanceerde besturing. Tel daar een hoogwaardige constructie, uitstekende wielen en een vermogensmeter bij op, en je hebt een serieus sterke kanshebber. "

Bekijk voor meer informatie de volledige recensie op de website road.cc.

En voor alle details over de volledige nieuwe TCR-reeks, met foto's, video's en technologische details, klik hier.

Delen