Skip to main content
{{Cart.NumberOfCartItems}} 0

Giant lanceert nieuwe Reign 29 Enduro fietsen!

woensdag 7 augustus 2019

Product

De Reign-familie van Giant breidt uit. Aan deze collectie met endurofietsen en all-mountainbikes worden de Reign 29-modellen toegevoegd. Deze compleet nieuwe serie is ontwikkeld in samenwerking met de off-roadrijders van het Giant Factory Off-Road Team.

De Reign-familie van Giant breidt uit. Aan deze collectie met endurofietsen en all-mountainbikes worden de Reign 29-modellen toegevoegd. Deze compleet nieuwe serie is ontwikkeld in samenwerking met de off-roadrijders van het Giant Factory Off-Road Team. Belangrijke kenmerken zijn de nieuwe vering en progressieve twentyniner-geometrie. Daarmee bedient de Reign 29 zowel prestatiegerichte mountainbikers als sportievelingen die comfort zoeken.

Reign kwam in 2005 op de markt en was één van de eerste mountainbikes van Giant met de Maestro Suspension-technologie. In de jaren daarna heeft Reign zich steeds verder ontwikkeld tot een geschikte mountainbike voor lange afstanden, agressieve trails en all-mountain terrein. De jongste telg van de Reign-familie is met name bedoeld voor off-roadrijders die meer snelheid, efficiëntie en vertrouwen op de meest uitdagende trails wensen.

“Ik ben er trots op dat ik heb meegewerkt aan de details van de geheel nieuwe Reign 29-reeks en kan zeker stellen dat het een endurofiets is waarop je met een zelfverzekerd gevoel rondrijdt. Het is een mountainbike met een grotere wielmaat die zich prima leent voor een event van de Enduro World Series, maar ook geschikt is voor een leuke rit met vrienden op de lokale trails”, zegt Giant Off-Road Chief Commercial Planner Jan Cees Schellenbach.

De Reign 29-reeks bestaat uit twee framevarianten. De Reign Advanced Pro 29 is gemaakt van zeer licht Advanced Grade Composite (zowel het hoofdframe als de achterbrug), terwijl de Reign 29 een ALUXX SL aluminium frame is. Beide hebben een veerweg van 146 millimeter (achter) en 160 millimeter (voor). In de Benelux voert Giant van elke framevariant één configuratie: de Reign Advanced Pro 29 1 (consumentenadviesprijs: 4.999 euro) en Reign 29 1 (consumentenadviesprijs: 3.799 euro). 

Bij de nieuwe Reign 29-collectie draait het vooral om de vernieuwde Maestro Suspension-technologie en de progressieve frame-geometrie, die specifiek voor twentyniners is gemaakt. Beide zijn ontwikkeld voor enduro-racing en getest op veeleisende tracks waarop de Enduro World Series worden gehouden.

De nieuwe Trunnion mount achterdemper heeft een grotere slag. Deze spreekt nog beter aan en zorgt voor een zeer gelijkmatige achtervering. De nieuwe mount maakt het tevens mogelijk om een langere dropperpost te gebruiken, omdat de zadelpen dieper in de zadelbuis kan dan bij veel andere mountainbikes. De bovenste rocker arm is volledig gemaakt van Advanced Forged Composite. Het carbon voegt stijfheid toe en maakt de constructie sterker, terwijl het framegewicht wordt beperkt.

Met hun grotere diameter verhogen de wielen de snelheid en stabiliteit op technisch terrein. Tegelijkertijd voldoen ze aan de behoeften van professionele, prestatiegerichte gebruikers, onder wie Josh Carlson van het Giant Factory Off-Road Team. Om de fiets geschikt te maken voor de grotere wielmaat is de liggende achtervork korter, de bovenbuis langer en de framegeometrie aangepast. De balhoofdbuishoek van 65 graden en zitbuishoek van 76,8 graden zorgen voor balans. Aan de voorzijde is gekozen voor een vorksprong van 42 millimeter. Die zorgt voor vertrouwd rijgedrag in afdalingen op hoge snelheid.

“We rijden al jaren wedstrijden op Reign-fietsen met 27,5-wielen en wilden de snelheid en behendigheid van de fiets behouden”, zegt Carlson. “Het ging er dus om de stap te maken naar 29-inch-wielen voor meer zekerheid bij snelle, technische afdalingen, zonder concessies te doen op de al goede eigenschappen. Het heeft even geduurd, maar het team is erin geslaagd met deze Reign 29.”

Alle nieuwe Reign 29-modellen hebben een boost-naaf met een bredere inbouwruimte. Dat vergroot de wielstijfheid, biedt mogelijkheden om bredere banden te monteren en verbetert het gedrag op trails. De Reign 29 wordt uitgevoerd met het Giant Tubeless System. Dat betekent dat alle fietsen zijn voorzien van Giant Wheelsystems en tubeless-ready banden. Mountainbikers genieten zo optimaal van de diverse voordelen: meer tractie, meer controle op de trails en een kleiner risico op lekrijden.

Hier een blik op de modellen uit de Reign 29-collectie in de Benelux

Reign Advanced Pro 29: Het vlaggenschip van de nieuwe Reign 29-serie is gemaakt van Advanced Composite. Niet alleen het hoofdframe, maar ook de achterbrug. Dit model is gericht op enduro- en all-mountainrijders en is de eerste twentyniner van Giant voor langere afstanden. De fiets beschikt over de allernieuwste Maestro Suspension-technologie met een rocker arm van Advanced Forged Composite en een veerweg (achter) van 146 millimeter. Mountainbikers kunnen daarmee zowel kleine hobbels als grote obstakels gemakkelijk nemen. De geometrie van het frame is helemaal nieuw. Kenmerkend zijn de progressieve balhoofdbuis- en zadelbuishoek, de kortere liggende achtervork, de langere bovenbuis en de vorksprong van 42 millimeter. Die zorgt voor vertrouwd rijgedrag bij afdalingen op hoge snelheid.

Reign 29: Dit model biedt dezelfde vernieuwde vering en nieuwe twentyniner-specifieke enduro-geometrie als de Reign Advanced Pro 29. Het voornaamste verschil is dat de Reign 29 een aluminium (ALUXX SL) frame en achterbrug heeft. De Reign Advanced Pro 29 is van carbon.

Voor meer informatie, inclusief de technische details, foto's en video's klik hier

Delen