Entour E+: Giants nieuwste allround e-bike

dinsdag 10 november 2020

Product

Giant lanceert met de vernieuwde Entour E+ een allround e-bike voor alledaags gebruik. Je rijdt er vlot mee naar de supermarkt en neemt de boodschappentassen er gemakkelijk en veilig op mee. Tegelijkertijd maak je fijne ommetjes met je kinderen, want de nieuwe drager is compatible met kinderzitjes. Deze elektrische fiets heeft goed doseerbare schijfremmen en een overzichtelijk display.

De Entour E+ nodigt je uit om vaker de elektrische fiets te pakken. Dit model heeft een lage instap en is daarmee prettig in het gebruik. Op- en afstappen is met zo’n lage instap een fluitje van een cent. En dat is wel zo veilig in het vaak drukke verkeer waarin je soms plots in de remmen moet knijpen. Ook prettig en comfortabel zijn de bredere banden. Die zorgen ervoor dat je de trillingen op bijvoorbeeld een klinkerweg of oneffenheden op een onverhard pad minder goed merkt.

Smart Assist kiest automatisch de ondersteuning
De Entour E+ heeft een middenmotor, de SyncDrive Core. Deze heeft vijf ondersteuningsstanden en daarnaast de Smart Assist-modus. Zodra Smart Assist is ingeschakeld, kiest het systeem zelf het ideale ondersteuningsniveau. Dat kan dankzij zes sensoren in de motor die onder meer meten hoeveel kracht je op de pedalen zet en op wat voor soort terrein je rijdt. Merkt het systeem dat het gemakkelijker gaat, dan gaat het systeem naar een lagere stand. Kun je het elektrische duwtje goed gebruiken, dan schakelt het systeem vanzelf naar een hoger niveau. De motor reageert bijzonder snel op je krachtinspanningen.

Keuze in batterijcapaciteit
De SyncDrive Core middenmotor (50 Nm) biedt stille en krachtige ondersteuning, met instelbare ondersteuningsverhoudingen tot 300 procent. Dat wil zeggen dat de spierkracht die je levert wordt omgezet in 300 procent trapondersteuning. Voor een heuvel meer of minder draait deze fiets zich dus niet om. De Entour E+ heeft genoeg energie om ook langere afstanden af te leggen zonder dat je de batterij tussentijds moet opladen. Je hebt de keuze uit EnergyPak accu’s met een capaciteit van 300, 400 en 500 Wh. Deze batterijen hebben een slimme celtechnologie, waardoor ze langer meegaan en de veiligheid gewaarborgd is.

Drie modellen
De Entour E+ serie bestaat uit drie modellen, allemaal verkrijgbaar in zowel herenuitvoering als een uitvoering met lage instap. Vanaf dit jaar zijn alle Entour E+ modellen uitgerust met hydraulische schijfremmen. Daarmee heb je onder alle weersomstandigheden veel remkracht. Het voornaamste verschil tussen de modellen zit in de versnellingen. De Entour E+ 0 (adviesprijs vanaf € 2.099,-) is uitgerust met Shimano Nexus 8 naafversnelling. Op de Entour E+ 1 (adviesprijs vanaf € 1.999,-) heb je zeven versnellingen van Shimano (Nexus 7). De Entour E+ 2 is uitgerust met derailleurversnelling (Shimano 9-speed), waarmee dit model een nog groter versnellingsbereik biedt.

Bekijk alle modellen van de Entour E+ serie.

Delen

Gerelateerde items