Registreer nu jouw Giant fiets voor levenslange garantie.  Registreer nu!

DE NIEUWE DEFY ENDURANCE RACEFIETS SCOORT IN DE REVIEWS

donderdag 4 april 2024

Product

De beoordelingen van de recent geïntroduceerde Defy-range stromen binnen, waarbij de media de nieuwe collectie endurance racefietsen overweldigend positieve beoordelingen geeft.

De vijfde generatie Defy-range omvat een breed scala aan modellen in verschillende prijsklassen, waardoor alle niveaus van wegrenners verder en sneller kunnen rijden met meer efficiëntie, comfort en controle. De range bevat drie series: Defy Advanced SL, Defy Advanced Pro en Defy Advanced. Ze hebben alle drie een carbon frame van carbon en zijn echte afgewerkte machines met geïntegreerde onderdelen, met een laag gewicht, hoge stijfheid en grote compliance.

Hoewel de drie modellen verschillen in de kwaliteit van het gebruikte carbon, delen ze enkele belangrijke kenmerken en technologieën, zoals de D-Fuse zadelpen en het Contact D-Fuse stuur voor verbeterde compliance. De hele range heeft ook interne kabelgeleiding en ruimte om banden tot 38 mm breedte te monteren.

Veel beoordelingen richten zich op de Defy Advanced SL, dat een frame heeft dat bijna 20 procent lichter is dan de vorige generatie. Het vlaggenschip kreeg lof voor het bereiken van een soepele efficiëntie zonder gebruik te maken van schokdempers, bussen of andere toevoegingen die vaak te zien zijn in endurance racefietsen van andere merken.

James Huang van Escape Collective was onder de indruk: "De fiets is net zo licht als de topmodellen van veel merken en voelt net zo efficiënt aan. Het geeft prioriteit aan het comfort van de rijder, maar grijpt niet naar iets vreemds om daar te komen. Visueel presenteert het zich als een volwaardige prestatiemachine, maar er is ruimte voor banden van 38 mm breed en montagepunten voor voor- en achterspatborden."

Wat betreft de prestaties op de weg, stelden verschillende testers de nieuwe Defy Advanced SL rechtstreeks tegenover de topconcurrenten in zijn categorie. Road.cc testte de Defy in een groepstest met de Canyon Endurace en Lauf Uthald, met de vraag: 'wie wint de strijd om de ultieme fietsen ontworpen voor gewone stervelingen?' De Defy Advanced SL was de lichtste in de test. Tester Jamie Williams vond dat een winnende factor en noemde het ook de levendigste fiets, 'vooral op de klimmen'.

In België verkoos Grinta! de Defy Advanced Pro 0 tot 'Racefiets van het Jaar'. Volgens Grinta! was de Defy 'de duidelijke winnaar'. "Deze comfortracer biedt het rijplezier van een pure koersfiets maar dan in een toegankelijkere vorm. Bovendien is hij heel licht. Dat bleek de winnende combinatie."

Het Duitse Tour Magazine testte ook de Defy Advanced-serie, prees de soepele rijervaring geproduceerd door de D-Fuse zadelpen en sturen, en beweerde dat het instapmodel Defy Advanced 2-model “soepel over hobbelige wegen rolt.”

Meer weten over de Defy? Klik hier.

Delen