CyclingNews test: Rev Pro MIPS helm "Eén van de beste op de markt"

vrijdag 20 november 2020

Product

CyclingNews heeft een recensie van de nieuwe Rev Pro MIPS-helm gepubliceerd, waarin het ademend vermogen, de stijl en het geïntegreerde MIPS-beschermingssysteem van de high-end racehelm wordt geprezen. Redacteuren gaven de Rev Pro MIPS helm een bijna perfecte beoordeling van 4,5 sterren.

Tester Colin Levitch schrijft over de ontwikkeling van de Rev Pro MIPS , inclusief de CFD-analyse die werd gebruikt om de vorm en ventilatie voor de luchtstroom te optimaliseren en tegelijkertijd de aerodynamische prestaties te verbeteren.

"De ventilatieopeningen worden ondersteund door diepe luchtopeningen over de lengte van de helm, waardoor lucht wordt aangezogen in de ventilatieopeningen aan de voorkant en recht door door de schaal stroomt". “Binnenin vind je een MIPS-schaal geïntegreerd in het retentiesysteem en multi-density EPS-schuim. Schuim met een lichtere dichtheid wordt gebruikt op de bovenste niveaus van de helm om energie van gematigde schokken op te vangen, terwijl de binnenste delen van de schaal zijn gemaakt van schuim met een hogere dichtheid dat is ontworpen om de impact van grotere schokken bij hogere snelheden op te vangen. "

Levitch waardeerde ook het uiterlijk van de Rev Pro MIPS: “Met zoveel helmen die in de richting van een glad en stompe neusprofiel evolueren, is de golvende, bijna grillige vormgeving van de Rev Pro MIPS onderscheidend. De helm heeft nog steeds een gestroomlijnde look, maar valt op door een dynamische esthetiek. "

Levitch vat de prestaties van de Rev Pro tijdens de test samen: "De Rev Pro MIPS, het vlaggenschip in de helmenlijn van Giant, is één van de beste helmen die momenteel op de markt zijn."

Bekijk voor meer informatie de volledige recensie op de CyclingNews-website.

En voor alle details over de Rev Pro MIPS, klik hier.

Delen