Bicycling.com noemt Contend racefiets 'Beste voor nieuwe rijders'

woensdag 11 november 2020

Product

Bicycling Magazine selecteerde de Contend-racefiets in hun artikel met de titel 'De beste racefietsen die je nu kunt kopen'. Editors noemden het Contend 3-model het ‘Beste voor nieuwe rijders’.

"Giant racefietsen op instapniveau hebben ons consequent verbaasd met hun prestaties en soepele rijeigenschappen", aldus het testteam van Bicycling. “De nieuwste generatie Contend heeft een iets scherper stuurgedrag zonder zijn minder agressieve rijpositie te verliezen. En het biedt nog steeds uitstekende prestaties die de verwachtingen ver overtreffen."

Testredacteuren Matt Jacobs en Gabriel Lodge schreven vorig jaar een volledige recensie van de Contend 3, waarin staat: “Ik kan duidelijk zeggen dat dit frame vergelijkbaar is met andere aluminium racefietsen die ik heb gereden en die twee keer zo duur zijn. De geometrie plaatst je in een relatief rechtopstaande positie, waardoor het ritme en het heuvel op rijden minder belastend aanvoelden dan bij modellen met een agressievere zitpositie, en de fiets was verrassend meegaand wanneer ik meer dan 30 km/u reed."

Bekijk het verhaal op Bicycling.com voor meer informatie.

En voor alle details over het volledige Contend-assortiment, klik hier.

Delen