Registreer nu jouw Giant fiets voor levenslange garantie.  Registreer nu!

AWARDS EN LOF VOOR NIEUWE REVOLT X

vrijdag 12 april 2024

Product

De nieuwe Revolt X serie heeft de aandacht getrokken van redacteuren en testers, awards verzameld en lovende reviews ontvangen door zijn mogelijkheden grof gravel.

De Revolt X Advanced Pro heeft een carbon frame met een geometrie die geoptimaliseerd is voor gravel. Verder is de fiets voorzien van een 40 mm verende voorvork, een unieke dropper-verende zadelpen en een cockpit die is ontworpen voor soepele controle op ruwe ondergronden. De Revolt X combineert de efficiëntie van een drop-bar fiets en het vertrouwen van een mountainbike. Daarom is deze fiets ideaal voor het rijden op ruwe grind- en zandpaden.

De fiets is ook zeer aanpasbaar. Het frame beschikt over een flip chip om de wielbasis en de speling van de achterband aan te passen (tot 53 mm). Je hebt ook drie zadelpen-opties: de meegeleverde dropper-/verende zadelpen voor maximale controle, een eigen D-Fuse zadelpen voor een focus op soepele compliance, of een traditionele ronde zadelpen van 30,9 mm.

BikeRadar voerde een grondige review uit van de Revolt X Advanced Pro en was zo onder de indruk dat ze het tot winnaar van de Fiets van het Jaar 2023 uitriepen. Hun commentaar: "een super off-roader die briljant rijdt."

De Revolt X Advanced Pro werd ingedeeld in de categorie "extreme gravel" met ook de BMC Kaius 01 One, Factor Ostro Gravel, Ridley Kanzo Adventure Rival AXS en Pivot Vault Ultegra Di2. De Revolt X Advanced Pro werd getest op het ruige terrein in het zuiden van Engeland en viel in positieve zin op. De fiets maakte indruk met zijn "grote bandenspeling, brede banden, twee vormen van vering, en handling die erg gemakkelijk in sync te brengen is wanneer de weg hobbelig en bochtig wordt."

James Huang van Escape Collective plaatste ook een uitgebreide review en beweerde dat de Revolt X Advanced Pro "de grenzen tussen gravel en MTB zeker vervaagt, maar het is ook zijn eigen capabele beest. Het is op ruiger terrein waar de Revolt X het meest uitblinkt."

Weten wat de Nederlandse redacteurs schreven? Je leest de review van Velozine hier.

Delen