Let op: Tijdelijke sluiting webshop fietsen & batterijen vanaf 9 december 2023 i.v.m. verhuizing distributiecentrum. Bestellingen worden na 3 januari 2024 uitgeleverd.  

Waar en hoe je ook rijdt in bergachtig terrein, Maestro Suspension Technologie breidt de mogelijkheden van je fiets uit en verbetert je prestaties. Van razendsnelle trailfietsen tot stevige downhill-machines, het is een aanpasbaar platform met achtervering die je meer controle, tractie, comfort en snelheid geeft.

HOE HET WERKT

Maestro maakt gebruik van vier strategisch geplaatste draaipunten en twee koppelingen die allemaal samenwerken om één enkel zwevend draaipunt te creëren. Dit enkele zwevende draaipunt verbetert de trapefficiëntie door trapkrachten tegen te gaan die anders compressie van de vering (squatting) of pedaalterugslag (bobbing) zouden veroorzaken.

BELANGRIJKSTE VOORDELEN VAN MAESTRO VERING

Maestro's bijna verticale wielpad en lineaire veercurve zorgen ervoor dat de achtervering gevoelig blijft voor zowel kleine als grote schokken, zonder "vol te lopen" bij snelle, opeenvolgende klappen of door te slaan bij grote klappen. Dit resulteert in een beter contact tussen je banden en de ondergrond, waardoor de tractie, acceleratie, het nemen van bochten en remmen worden verbeterd.

HET MAESTRO VEERSYSTEEM IN DETAIL

Maak een reis diep in de kinematica (veringsanalyse) van Maestro Suspension Technologie. Je leert over het unieke wielpad, de lineaire hefboomverhouding, anti-rise eigenschappen en anti-squat prestaties - allemaal specifiek ontworpen om het allerbeste uit je mountainbike-ervaring te halen.

Wielpad / hefboomratio

Bij het inveren door een impact bepalen het pad van de achterbrug en de richting van het achterwiel hoe een veersysteem presteert. Maestro's bijna verticale, steile wielpad is de sleutel tot zijn activiteit, efficiëntie en onafhankelijkheid. Een lineaire demperratio helpt de veerweg soepel te houden bij de eerste slag en progressief tegen het einde van de slag dankzij de aard van luchtcompressie.

Het resultaat is één van de geheimen van Maestro's "bottomless" veergevoel of het nu gaat om kleine trillingen of grote impacts op ruige trails.

Anti-Rise

Veel veersystemen leveren slechte prestaties bij activering van de achterrem. Wanneer wordt geremd, kan de achterste schijfrem soms een geveerde swingarm "indrukken" of "optillen" naar extensie of compressie. Dit zijn allebei ongewenste eigenschappen bij het rijden door moeilijk terrein. Vanwege Maestro's berekende neutrale zwevende draaipunt blijft het systeem neutraal voor de remkracht, waardoor uitstekende prestaties van het veersysteem ontstaan. Het resultaat is een perfect uitgebalanceerde vering op de ruigste afdalingen.

Anti-Squat

Anti-squat verwijst naar de prestaties van het veersysteem onder trapkracht. De meeste veersystemen voegen een bepaalde hoeveelheid anti-squat toe om de beweging van de vering tijdens het trappen te stabiliseren. Te veel anti-squat en de vering blokkeert volledig tijdens het trappen. Niet genoeg, en de ophanging zal op en neer bewegen bij acceleratie, wat onnodig energie kost. Het is van cruciaal belang om de juiste balans te krijgen, dus Maestro-ophanging gebruikt een hoger niveau van anti-squat tijdens de eerste 50% van de veerweg - en gaat dan terug naar minder anti-squat tijdens de tweede helft van de veerweg. Dit resulteert in een efficiënt trapplatform bij het rijden op glooiende niet-ruwe ondergrond, maar zorgt voor een ongeremde veerweg bij grotere impacts.