Registreer nu jouw Giant fiets voor levenslange garantie.  Registreer nu!

WAAROM HOOKLESS?

WELKE BANDEN KAN IK GEBRUIKEN?

Giant WheelSystems zijn als totaalsysteem ontworpen en daarom zijn Giant en CADEX banden altijd de beste keuze.

Als je echter liever een andere band kiest dan een Giant of CADEX, dan staat hieronder een lijst met banden die een aangeven maximum bandenspanning hebben van boven de 72,5 psi / 5 bar en die het Giant test protocol voor gebruik met Giant hookless velgen hebben doorstaan:

Brand / ModelTire Sizes
700x23C700x25C700x28C700x30C700x32C700x33C700x34C700x35C700x40C
CADEX AERO TUBELESS
CADEX AR TUBELESS
CADEX CLASSICS TUBELESS
CADEX GX TUBELESS
CADEX RACE TUBELESS
CONTINENTAL GP5000 S TR*
GIANT GAVIA COURSE 0 TUBELESS
GIANT GAVIA COURSE 1 TUBELESS
GIANT FONDO 0 TUBELESS
GIANT FONDO 1 TUBELESS
GIANT RACE 0 TUBELESS
GIANT RACE 1 TUBELESS
GIANT AC 0 TUBELESS
GIANT AC 1 TUBELESS
IRC FORMULA PRO HL TL RBCC
IRC FORMULA PRO HL TL X-GUARD
IRC FORMULA PRO HL TLR S-LIGHT
MAXXIS ALL TERRANE TR
MAXXIS HIGH ROAD TR
MAXXIS HIGH ROAD SL TR
MAXXIS VELOCITA AR TR
MICHELIN POWER CUP TL READY
MICHELIN POWER ROAD TUBELESS
PANARACER AGILEST TLR
PIRELLI CINTURATO VELO**
SCHWALBE ONE TLE
SCHWALBE PRO ONE TLE
VELOFLEX CORSA EVO TLR
VELOFLEX CORSA RACE TLR
VITTORIA CORSA N.EXT
VITTORIA CORSA PRO

* Let op: de Continental GP5000 S TR-band is geschikt voor gebruik op Giant hookless WheelSystems en is een andere band is dan de Continental GP5000 TL (vorige generatie). Volgens de specificaties van Continental betreffende de velgbreedte is de Continental GP5000 S TR in maat 700x25C alleen geschikt voor gebruik op de SLR (1en2) 42 en SLR (1en2) 42 Disc WheelSystems.

** Enkel de Pirelli Cinturato Velo band met een maximum druk van 72 psi / 5 bar is geschikt voor gebruik op Giant hookless velgen.

WELKE BANDENSPANNING MOET IK GEBRUIKEN?

Correct opgepompte banden kunnen beter overweg met de oneffenheden in het wegdek waardoor hobbels beter worden geabsorbeerd zodat je efficiënter en veiliger kunt rijden met meer comfort en controle.

Zoals mountainbikers al veel langer weten, geven banden die harder zijn opgepompt dan nodig voor het soort terrein, veel meer impacts door aan je lichaam en verlies je snelheid en energie omdat je harder moet werken om de fiets op het juiste spoor te houden en te voorkomen dat de banden wegspringen van grote en kleine obstakels op het pad.

Ontdek meer

WELKE BANDEN MOET IK NIET GEBRUIKEN?

De onderstaande banden hebben niet voldaan aan het Giant test protocol en werken op dit moment nog niet goed samen met Giant hookless WheelSystems:

Merk / ModelBandformaat
700x24C700x25C700x26C700x28C700x30C700x31C
CONTINENTAL GP5000 TL
PIRELLI CINTURATO
PIRELLI P ZERO RACE TLR SL
PIRELLI P ZERO RACE TLR
SPECIALIZED ROUBAIX PRO 2BLISS
VELOFLEX CORSA EVO TLR
VITTORIA CORSA TLR
VITTORIA RUBINO PRO TLR

Voor de banden die niet voldaan hebben aan het Giant test protocol, werken we samen met de bandenmerken zodat er updates gedaan kunnen worden waardoor deze banden binnenkort ook bruikbaar zijn in combinatie met onze hookless velgen.

Let op dat als je een band wilt gebruiken met een aangegeven maximum bandenspanning van boven de 72,5 psi / 5 bar en deze band staat niet vermeld in de lijst met banden die het Giant testprotocol hebben doorstaan, dan doe je dit OP EIGEN RISICO, omdat de band mogelijk niet goed functioneert met het Giant hookless WheelSystem.

Als de maximum spanning die vermeld staat op de zijwand van de band onder de 72,5 psi / 5 bar is en de band is geschikt voor hookless velgen volgens de aanbevelingen van de fabrikant, dan kan de band worden gebruikt met Giant hookless WheelSystems en staat dan niet vermeld in de bovenstaande tabel in de paragraaf "Welke banden kan ik gebruiken?" chart.

Hoewel Giant banden zijn ontworpen voor optimale prestaties in combinatie met een Giant hookless velg, is het mogelijke om een Giant band te gebruiken op een velg met gehoekte velgrand.

Indien nodig kun je een binnenband gebruikten op een Giant hookless velg, voor zover de band die je gebruikt het Giant testprotocol heeft doorstaan. Let wel:Giant hookless velgen zijn ontworpen om optimaal te presteren als ze tubeless gemaakt zijn en worden gebruikt zonder binnenband.

Bekijk het testprotocol voor een uitgebreide uitleg over het testen van de banden op Giant hookless velgen, en voor meer informatie over de testresultaten van de afzonderlijke banden.