WAAROM HOOKLESS?

LICHTGEWICHT PRESTATIES
LICHTGEWICHT PRESTATIES
In vergelijking met velgen met velgranden kost het toevoegen van binnenbreedte op hookless velgen veel minder gewicht omdat de buitenbreedte kan worden gehandhaafd terwijl de binnenmaat wordt vergroot. Dankzij het geheel nieuwe, bredere hookless ontwerp van de binnenste velgbreedte kan een kleinere, lichtere band hetzelfde volume hebben als een grotere, zwaardere band, wat resulteert in een lichter totaalgewicht.
VERBETERDE DUURZAAMHEID
VERBETERDE DUURZAAMHEID
Het hookless velgontwerp wordt gerealiseerd door een innovatief productieproces dat resulteert in een meer continue carbonvezelstructuur. Dit proces verbetert de duurzaamheid en verhoogt de weerstand bij impacts zonder gewicht toe te hoeven voegen in vergelijking met wielsets met velgrand.
ZELFVERZEKERDE CONTROLE
ZELFVERZEKERDE CONTROLE
Hookless velgen helpen ook om een meer ronde bandvorm te creëren die superieure grip en handling biedt, evenals extra zijwandsteun in bochten.
BANDRETENTIE EN COMPATIBILITEIT
Zoals bij elk modern tubeless systeem, moeten de toleranties van de banddiameter en hookless velgdiameter zorgvuldig worden gekalibreerd om een luchtdichte afdichting te creëren waardoor de band op de velg blijft en de rijder veilig kan stoppen bij een lekke band. Als de diameter van de hiel van de band te groot is, komt deze niet overeen met de diameter van de velgrand. Daarnaast, als het hielmateriaal niet sterk of stijf genoeg is onder hoge drukbelastingen, zal de hiel van de band na verloop van tijd uitrekken en verliest het zijn oorspronkelijke diameter. Als velgfabrikanten niet rechtstreeks met bandenfabrikanten werken bij het ontwerpen van nieuwe hookless velgen, kunnen toleranties en hielmaterialen variëren, waardoor het moeilijk wordt om banden en velgen veilig te koppelen.
WAT MAAKT GIANT TUBELESS BANDEN BIJZONDER?
In plaats van alleen kevlar te gebruiken in de hieldraad, wat in de loop van de tijd kan uitrekken en de diameter van de hieldraad kan veranderen, hebben Giant-banden een combinatie van carbon en kevlar materiaal in de hieldraad die sterk genoeg is om uitrekken onder zware belasting te voorkomen. Dit, in combinatie met onze nauwkeurig gedefinieerde band- en velgkogeldiameters, getest bij drukken tot 150 psi, garanderen een betrouwbare lucht- en bandretentie.

WELKE BANDEN KAN IK GEBRUIKEN?

Giant WheelSystems zijn als totaalsysteem ontworpen en daarom zijn Giant en CADEX banden altijd de beste keuze.

Als je echter liever een andere band kiest dan een Giant of CADEX, dan staat hieronder een lijst met banden die een aangeven maximum bandenspanning hebben van boven de 72,5 psi / 5 bar en die het Giant test protocol voor gebruik met Giant hookless velgen hebben doorstaan:

Merk / ModelBandformaat
700x23C700x25C700x28C700x30C700x32C700x33C700x35C700x40C
CADEX AR TUBELESS
CADEX CLASSICS TUBELESS
CADEX GX TUBELESS
CADEX RACE TUBELESS
CONTINENTAL GP5000 S TR*
GIANT GAVIA COURSE 0 TUBELESS
GIANT GAVIA COURSE 1 TUBELESS
GIANT FONDO 0 TUBELESS
GIANT FONDO 1 TUBELESS
GIANT RACE 0 TUBELESS
GIANT RACE 1 TUBELESS
GIANT AC 0 TUBELESS
GIANT AC 1 TUBELESS
IRC FORMULA PRO TL RBCC
IRC FORMULA PRO TL X-GUARD
IRC FORMULA PRO TLR S-LIGHT
MAXXIS ALL TERRANE TR
MAXXIS HIGH ROAD TR
MAXXIS HIGH ROAD SL TR
MAXXIS VELOCITA AR TR
MICHELIN POWER CUP TL READY
MICHELIN POWER ROAD TUBELESS
PANARACER AGILEST TLR
PIRELLI CINTURATO VELO**
SCHWALBE ONE TLE
SCHWALBE PRO ONE TLE
VELOFLEX CORSA EVO TLR
VELOFLEX CORSA RACE TLR

* De Continental GP5000 S TR is specifiek gemaakt voor gebruik op hookless velgen, de Continental GP5000 TL kan niet gebruikt worden op hookless velgen.

** Enkel de Pirelli Cinturato Velo band met een maximum druk van 72 psi / 5 bar is geschikt voor gebruik op Giant hookless velgen.

WELKE BANDENSPANNING MOET IK GEBRUIKEN?

Correct opgepompte banden kunnen beter overweg met de oneffenheden in het wegdek waardoor hobbels beter worden geabsorbeerd zodat je efficiënter en veiliger kunt rijden met meer comfort en controle.

Zoals mountainbikers al veel langer weten, geven banden die harder zijn opgepompt dan nodig voor het soort terrein, veel meer impacts door aan je lichaam en verlies je snelheid en energie omdat je harder moet werken om de fiets op het juiste spoor te houden en te voorkomen dat de banden wegspringen van grote en kleine obstakels op het pad.

Ontdek meer

WELKE BANDEN MOET IK NIET GEBRUIKEN?

De onderstaande banden hebben niet voldaan aan het Giant test protocol en werken op dit moment nog niet goed samen met Giant hookless WheelSystems:

Merk / ModelBandformaat
700x24C700x25C700x26C700x28C700x30C700x31C
CONTINENTAL GP5000 TL
PIRELLI CINTURATO
PIRELLI P ZERO RACE TLR SL
PIRELLI P ZERO RACE TLR
SPECIALIZED ROUBAIX PRO 2BLISS
VELOFLEX CORSA EVO TLR
VITTORIA CORSA TLR
VITTORIA RUBINO PRO TLR

Voor de banden die niet voldaan hebben aan het Giant test protocol, werken we samen met de bandenmerken zodat er updates gedaan kunnen worden waardoor deze banden binnenkort ook bruikbaar zijn in combinatie met onze hookless velgen.

Let op dat als je een band wilt gebruiken met een aangegeven maximum bandenspanning van boven de 72,5 psi / 5 bar en deze band staat niet vermeld in de lijst met banden die het Giant testprotocol hebben doorstaan, dan doe je dit OP EIGEN RISICO, omdat de band mogelijk niet goed functioneert met het Giant hookless WheelSystem.

Als de maximum spanning die vermeld staat op de zijwand van de band onder de 72,5 psi / 5 bar is en de band is geschikt voor hookless velgen volgens de aanbevelingen van de fabrikant, dan kan de band worden gebruikt met Giant hookless WheelSystems en staat dan niet vermeld in de bovenstaande tabel in de paragraaf "Welke banden kan ik gebruiken?" chart.

Hoewel Giant banden zijn ontworpen voor optimale prestaties in combinatie met een Giant hookless velg, is het mogelijke om een Giant band te gebruiken op een velg met gehoekte velgrand.

Indien nodig kun je een binnenband gebruikten op een Giant hookless velg, voor zover de band die je gebruikt het Giant testprotocol heeft doorstaan. Let wel:Giant hookless velgen zijn ontworpen om optimaal te presteren als ze tubeless gemaakt zijn en worden gebruikt zonder binnenband.

Bekijk het testprotocol voor een uitgebreide uitleg over het testen van de banden op Giant hookless velgen, en voor meer informatie over de testresultaten van de afzonderlijke banden.