Registreer nu jouw Giant fiets voor levenslange garantie.  Registreer nu!

Met een snelle en eenvoudige aanpassing op de nieuwe Revolt kun je je fiets afstemmen op de manier waarop je rijdt. Een flip-chip met twee standen op de achterste dropout verandert de wielbasis, samen met de bandenspeling op het achterwiel, zodat je de beste prestaties uit de fiets kunt halen, afhankelijk van het terrein en je rijstijl.

Hoe werkt het?

Je vindt de Flip Chip aan beide kanten van de achterste dropouts, die kunnen worden ingesteld op een lange of korte positie. Het geïntegreerde systeem bestaat uit eenvoudige, maar betrouwbare oplossing die gemakkelijk kan worden losgemaakt, verwijderd en omgedraaid naar de lange of korte positie met behulp van een 5 mm inbussleutel.

  1. Korte positie : wanneer de Flip Chip in de korte positie staat, is de wielbasis korter (1026 mm op een medium frame). In deze stand heb je ruimte voor banden tot 45 mm aan de achterkant.
  2. Lange positie : wanneer de Flip Chip zich in de lange positie bevindt, wordt de wielbasis 10 mm verlengd (1036 mm op een medium frame) en krijg je extra ruimte voor een banden met grotere diameter tot 53 mm aan de achterkant.

Wat betekent het voor jouw rijgevoel?

Korte positie : een kortere wielbasis resulteert in een snellere, wendbare rijkwaliteit. Dit is een geweldige optie bij het rijden op variabel terrein dat verharde wegen combineert met snel, licht gravel. Het responsieve gevoel, gecombineerd met banden met een kleinere diameter (en lichter gewicht), maakt het een slimme keuze wanneer snelheid, efficiëntie en snelle handling het belangrijkst zijn.

Lange positie : de lange positie verlengt de wielbasis, wat stabiliteit toevoegt voor meer ruig gravel. En met extra bandenspeling achter (tot 53 mm), kun je banden met een groot volume kiezen voor extra tractie en controle. De lange positie is een uitstekende keuze voor ritten en routes met snelle, technische afdalingen en lastige offroad-beklimmingen.