FlexPoint Pro is ontwikkeld als een superlicht veersysteem voor XC-fietsen die efficiëntie, controle en responsief rijgedrag vereisen. Het single-pivot ontwerp, in combinatie met een carbon linkage, levert 100 mm veerweg op het achterwiel. Daarnaast vermindert de volledig carbon achterbrug het totale framegewicht aanzienlijk.

Soepeler en sneller

Het bewezen ontwerp, met een single-pivot in combinatie met een carbon linkage, zorgt voor meer efficiëntie, tractie en controle bij verschillende off-road rijomstandigheden, variërend van steile beklimmingen tot snelle, technische afdalingen.

Gewichtsbesparend design

Door het weglaten van de onderste rocker arm (en twee pivots) en het gebruik van de modernste constructie van volledig carbon bespaart FlexPoint Pro aanzienlijk gewicht ten opzichte van ontwerpen met dubbele rocker.

Minder is meer

De flexibele interactie tussen de kruising van de chainstay en seatstay creëert een actief systeem dat complexe draaipunten en verbindingen minimaliseert voor duurzame offroad-prestaties en de tractie maximaliseert.

Modellen uitgerust met FlexPoint Pro