Registreer nu jouw Giant fiets voor levenslange garantie.  Registreer nu!

Jouw E-bike biedt puur plezier. Bij Giant zijn we er trots op om jou de beste rijervaring te geven. Onze producten worden geproduceerd en getest voor de meest veeleisende omgevingen en omstandigheden. Die kwaliteitsstandaard is gegarandeerd wanneer de E-bike wordt gebruikt zoals we hem hebben ontworpen. Wanneer onze E-bikes worden aangepast voor hogere snelheden dan bedoeld, kan deze kwaliteitsstandaard in gevaar komen en kunnen we niet de juiste werking van de E-bikes garanderen. Daarnaast veroorzaakt het opvoeren van een product dat is ontworpen voor gebruik op de openbare weg veiligheidsproblemen. Niet alleen voor de rijder, maar ook voor je medeweggebruikers.

Het opvoeren van een E-bike is illegaal

Als fietsfabrikant hebben we een wettelijke verplichting om illegaal gebruik van onze producten te voorkomen, maar bij Giant willen we nog een stap verder gaan. We zorgen voor de veiligheid van onze klanten. Daarom detecteert ons systeem of er sprake is van het opvoeren van een E-bike. Wanneer dat het geval is zal de E-bike die in de veiligheidsmodus gaan. Niet alleen om wettelijke redenen, maar omdat we ons zorgen maken over jouw veiligheid.

Wat is opvoeren?

In de 'tuning' markt zijn er tegenwoordig verschillende manieren omeen E-bike op te voeren. Mechanismen zoals tuning dongles of chip tuning geven gebruikers een snelle manier om de maximale snelheid van een E-bike te veranderen. Dit is niet alleen in strijd met de wet, maar kan ook de motor en e-componenten van de E-bike onherstelbaar beschadigen.

Garantie vervalt

Omdat onze E-bikes zijn ontworpen en geproduceerd zoals ze zijn, kunnen we de juiste functionaliteit van de fiets en de componenten niet garanderen nadat er met de fiets is geknoeid. Daarom vervalt automatisch de garantie op alle E-bikes en componenten binnen de Giant, Liv en Momentum-merken bij elke vorm van opvoeren en aanpassingen aan de fiets.

We willen dat jouw rit veilig is

Wanneer je E-bike de maximale snelheidslimiet overschrijdt, verandert de status van de E-bike in een gemotoriseerd voertuig en moet deze voldoen aan de voorschriften voor gebruik op de openbare weg. Als je bij een ongeval betrokken bent, kan dit leiden tot aanzienlijke aansprakelijkheid, kosten en zelfs strafvervolging, om nog maar te zwijgen over het risico op een ongeval met ernstig letsel tot gevolg.

Giant werkt al lange tijd samen met de fietsindustrie om het opvoeren van E-bikes tegen te gaan. Giant werkt samen met fabrikanten en fietsverenigingen om manipulatie en opvoeren met E-bikes tegen te gaan, terwijl we bewustzijn creëren over de risico's en gevolgen van het opvoeren van E-bikes. Deelnemende partners hebben toegezegd om te helpen bij het handhaven van anti-opvoer regels, bestaande normen voortdurend te verbeteren en het publieke bewustzijn over de risico's van opvoeren te vergroten.

De richtlijnen zoals geformuleerd in EN 15194:2017 stellen een consistente Europese norm vast voor elektrisch ondersteunde fietsen (EPAC-fietsen), inclusief alle betrokken componenten. Het verkrijgen van een E-bike die voldoet aan EN 15194:2017 verzekert kopers ervan dat de elektrische aandrijfeenheid en andere onderdelen voldoen aan de voorgeschreven basisvereisten en harmonieus functioneren. Bovendien schrijft EN 15194:2017 de uitvoering van effectieve maatregelen voor om mogelijke manipulatie, waaronder snelheidstuning, te voorkomen of te verminderen.

Het Giant-ecosysteem

Giant, Liv en Momentum E-bike systemen beschikken over software die gevallen van opvoeren kunnen detecteren via berekeningen uitgevoerd door meerdere sensoren. Wanneer opvoeren wordt gedetecteerd, wordt een foutcode weergegeven die manipulatie aangeeft, en de motor gaat over in de veiligheidsmodus. De originele fabrieksinstellingen kunnen alleen worden hersteld door Giant. De kosten voor dit herstel zijn voor rekening van de consument. We doen dit om het Giant-systeem te beschermen dat op onze E-bikes werkt. Als we dat systeem niet kunnen beschermen, kan de duurzaamheid, functionaliteit en veiligheid van de fiets niet worden gegarandeerd.

Doel van je fiets

Uiteindelijk draait alles om het gebruik van uw fiets zoals deze is ontworpen en geproduceerd. Bij de Giant Group ontwerpen en produceren we onze producten op de best mogelijke manier. Deze hoge normen hebben geleid tot fietsen die leuk en gemakkelijk te gebruiken zijn. Opvoeren van onze E-bikes is eenvoudigweg niet nodig, omdat je al de beste versie van onze E-bikes krijgt.

Meer doen is gewoon onveilig.