Registreer nu jouw Giant fiets voor levenslange garantie.  Registreer nu!

Giant & Duurzaamheid

Toegewijd aan het maken van een positieve impact op de wereld, gelooft Giant Group dat elke kleine actie telt. Met dit in gedachten zijn we begonnen met het maken van veranderingen van binnenuit door elke medewerker aan te moedigen deel te nemen aan ESG-initiatieven (Environmental, Social and Governance). We willen wereldwijd de fietsindustrie verduurzamen maar je begint natuurlijk altijd bij jezelf!

Gelijke kansen en waardering voor iedereen

Jeugdfonds Sport & Cultuur

Giant Group is partner van de SIMAC Ladiestour die in “onze achtertuin” Flevoland. Vanuit de stichting achter de organisatie is er veel aandacht gegaan richting scholen, jeugd en naar het bewegen van kinderen met in het bijzonder Jeugdfonds Sport & Cultuur Flevo. In deze regio wordt minder dan gemiddeld gesport. Buiten dat het de belangrijkste UCI-etappewedstrijd voor vrouwen in Nederland is, heeft de organisatie hun best gedaan om basisschoolkinderen in contact te laten komen met sport in de breedste zin van het woord.

Meer over Jeugdfonds Sport & Cultuur Flevo

Kwetsbare jongeren kennis laten maken met fietstechniek

Stichting Flevodrome

Flevodrome biedt een plek aan jongeren tussen de 15 en 27 jaar die een extra steuntje in de rug nodig hebben. Om deze kwetsbare jongeren te ondersteunen in hun traject en ze de kans te bieden om de handen uit de mouwen te steken, stelt Giant Benelux zes Talon mountainbikes beschikbaar. Normaal gesproken worden de fietsen in de fabriek van Giant in Lelystad opgebouwd en klaargemaakt voor verzending naar fietsenwinkels in binnen- en buitenland. De winkels maken de fietsen vervolgens rijklaar. In dit geval zullen de jongeren zelf hun eigen fiets opbouwen. Voor de jongeren die verder geïnteresseerd zijn, is op termijn mogelijk een stageplek of arbeidsplaats in de Giant-fabriek beschikbaar.

Meer over Flevodrome

Onderzoek naar longkanker

Paulien Van Deutekom Foundation

Het team van Corlaer Cycling van het Corlaer College heeft vele kilometers gereden voor het goede doel: De Paulien van Deutekom Foundation, genoemd naar de in 2019 overleden schaatster. De Paulien van Deutekom Foundation zamelt geld in voor onderzoek naar longkanker, waardoor de PAULIEN-studie in het Amsterdam UMC locatie VUmc mogelijk is. Giant heeft het materiaal voor de renners en begeleiding verzorgd.

Meer over de Paulien Van Deutekom Foundation

Gelijke kansen en waardering voor iedereen

Yvonne van Gennip Talent Fonds

Met Giant zetten we ons in om fietsers de middelen te bieden die ze nodig hebben om hun uitdagingen te overwinnen en hun doelen te verwezenlijken. Onze missie is om elke fietser te inspireren om het maximale uit zichzelf te halen. Door het Yvonne van Gennip Talent Fonds te ondersteunen, streven we ernaar opkomend wielertalent een platform te geven om hun dromen te verwezenlijken en hen te begeleiden bij het bereiken van de beste versie van zichzelf.

Meer over het YvG Talent Fonds

Giant en milieu

100% plasticvrije verpakkingen

Giant Group loopt voorop in duurzaam fietsen met onze toewijding aan 100% plasticvrije verpakkingen. Onze milieubewuste verpakking omvat het verwijderen van niet-recyclebare materialen, innovatie met hernieuwbaar papieren tape, en het verhogen van de containerbelading terwijl we helpen om de gemiddelde uitpakduur te verkorten. Onze unboxing tijd is gedaald met 50% en we hebben onze e-bike containerbelading met 50% kunnen vergroten.

Meer vrouwen op de fiets

De Stad Rotterdam in aanloop naar Le Grand Départ van de Tour de France Femmes avec Zwift 2024.

In aanloop naar Le Grand Départ zet Rotterdam zich in samenwerking met Liv, onderdeel van Giant Group, in om meer Rotterdamse vrouwen op de fiets te krijgen. Tijdens Yellow Thursday op 18 april begon dat programma met een kick-off. Het doel waar we naartoe werken? Samen met een enthousiaste groep van 154 vrouwen - net zoveel als er straks in het profpeloton rijden - ontdekken hoe leuk fietsen kan zijn. Giant Group heeft 154 fietsen gedoneerd voor dit initiatief.

Meer over Le Tour Femmes Rotterdam

Gelijke kansen en waardering voor iedereen

De kloof dichten in het Afrikaanse peloton

Sinds 2022 zijn we trots sponsor van The Migration Gravel Race in Maasai Mara, Kenia, waar ook onze lokale distributeur aan deelneemt. Deze race, georganiseerd door Team Amani, heeft als doel de wielerwereld te transformeren door de groei van getalenteerde Afrikaanse wielrenners te bevorderen. Het geeft hen de kans om hun vaardigheden te tonen terwijl ze het gat tussen amateurs en professionals dichten. Wij geloven dat het empoweren van deze renners deuren opent naar middelen en kansen die levens kunnen veranderen. In 2023 hebben we fietsen ter waarde van $25.000 gesponsord, die werden uitgedeeld aan kinderen via Team Amani. Deze fietsen bieden een nieuwe weg van hoop en dromen, waardoor ze de kans krijgen om aan een professionele reis te beginnen. In een gemeenschap met kinderen uit kansarme gezinnen kunnen deze fietsen levens veranderen en een pad bieden naar een betere toekomst.

Meer over team Amani

Giant en milieu

Milieubeheer in onze achtertuin

Om de brandveiligheid in de regio van het Taiwanese hoofdkantoor van Giant te verbeteren zijn we een samenwerkingsproject gestart. Het initiatief dient als een krachtige herinnering aan onze verantwoordelijkheid ten opzichte van onze planeet en de kracht van gezamenlijke actie. Het is een oproep tot actie voor individuen en organisaties om actief deel te nemen aan milieubeheer. Laten we ook niet vergeten dat de reis naar een groenere, meer duurzame toekomst voortdurend is. Samen kunnen we het verschil maken.

Benieuwd naar al onze initiatieven?

ESG Rapport Giant Group