Registreer nu jouw Giant fiets voor levenslange garantie.  Registreer nu!

Gaat het over e-bikes, dan gaat het al snel over actieradius. We bedoelen daarmee de afstand die je met je e-bike kunt afleggen zonder de batterij tussentijds te laden. Hoe groot de actieradius is, hangt af van het motor- en batterijtype en het gebruik daarvan. Rijd je constant in de laagste ondersteuning en heb je een batterij met een grote capaciteit (uitgedrukt in Wh), dan kun je doorgaans verder rijden op één batterijlading.

Behalve het gebruik zijn er nog diverse andere zaken van invloed. Denk bijvoorbeeld aan het onderhoud. Een batterij die in perfecte conditie verkeert en relatief weinig op- en ontlaadbeurten op de teller heeft, gaat langer mee. Daarnaast heb je nog te maken met de buitentemperatuur, de wind, het terrein waar je rijdt, de bandenspanning en het totaalgewicht van de elektrische fiets, fietser en de eventuele bagage.

Hieronder geven we aan hoe groot de actieradius voor elk type motor doorgaans is. Dit in combinatie met verschillende batterijcapaciteiten (uitgedrukt in Wh). Daarbij vermelden we wat de invloed is als je een lager of juist hoger ondersteuningsniveau kiest. In alle gevallen geldt dat het om een indicatie gaat. Alles hangt af van het gebruik en de omstandigheden, zoals hierboven beschreven. Klik op de afbeeldingen voor meer informatie over de motor.
Delen

Giant SyncDrive motor technologieën