Registreer nu jouw Giant fiets voor levenslange garantie.  Registreer nu!

Giant accu's

De veiligste accu's in de markt

Accu's zijn de krachtbron voor e-bikes. Waar de motor de spierballen zijn, is de accu het uithoudingsvermogen. Giant accu's combineren een indrukwekkende actieradius, een lange levensduur en een licht gewicht met een ergonomisch ontwerp en eenvoudige bediening. Deze hoogwaardige lithium-ion accu's zijn uitgerust met een uitmuntend beveiligingssysteem dat de accu en cellen voortdurend beschermd. Wij durven met trots te stellen dat de Giant smart accu's momenteel de veiligste en duurzaamste zijn in de markt. Sterker nog: Ze gaan zelfs langer mee dan een gemiddelde fiets!

Veiligheid voorop

Wat maakt de Giant accu's zo veilig?

In de ontwikkeling van onze E-systemen zetten wij alles op alles om de veiligheid te waarborgen. Hoogwaardige lithium-ion-accu's zijn complexe, nauwkeurig afgestemde systemen met een hoge energie-inhoud en kunnen gevaarlijke situaties veroorzaken. Naast dat het materiaal potentiëel gevaarlijk kan zijn, heb je ook te maken met gebruiksrisico's zoals vallen en impact van buitenaf zoals water en wind.

Met al deze aspecten hebben wij rekening gehouden in de totstandkoming van onze accu's en de nodige beschermingsmaatregelen aangebracht. Zo werken we niet met één grote stroombron maar met losse cellen die afzonderlijk en geïsoleerd van elkaar kracht leveren.

Om elke losse cel zit brandwerend materiaal wat voorkomt dat een vonk overslaat. Om elke rij van cellen zit nog eens een laag brandwerend materiaal wat een honingraat vormt van extra bescherming om alle cellen samen. Daaromheen zit een waterdichte behuizing wat voorkomt dat water naar binnen kan dringen. Om deze hele constructie zit tenslotte een robuuste en impactbestendige behuizing.

Onze batterijen zijn uitvoerig getest in allerlei weersomstandigheden. Zo zijn ze veelvuldig blootgesteld aan vochtige zilte lucht via een zogeheten "salt fog test" (IPX6 waterbestendig) en is de behuizing op impact getest en kunnen we garanderen dat de accu intact blijft bij een val op asfalt van 1 meter hoogte.

Uitmuntende bescherming tegen de elementen en valschade

Krachtige prestaties in verschillende uitvoeringen

Verken de omgeving, zonder zorgen

ENERGYPAK SMART 500/625 GEÏNTEGREERDE ACCU

Hoogwaardige Giant accutechnologie fraai geïntegreerd in het frame. Geoptimaliseerde laadprestaties door een voortdurende communicatie tussen de accu en de lader. EnergyPak Smart 625 kan tot 80 procent worden opgeladen in 2,5 uur.

Meer informatie

Zelfde formaat, meer bereik

ENERGYPAK SMART 800

Giant's premium batterijtechnologie, netjes geïntegreerd in het frame van je e-bike. Ga voor meer fietsplezier, avontuur en fietsgenot door langere fietstochten of kies er simpelweg voor om minder vaak op te laden dan bij een EnergyPak met een lagere accucapaciteit.

Meer informatie

Bagagedrager accu

EnergyPak Canbus 300/400/500

Eenvoudig opladen op de fiets of in huis. Deze batterij is er in 3 varianten en dankzij de speciaal ontworpen bagagedrager schuif je de accu gemakkelijk in je elektrische fiets.

Meer informatie

Klein maar fijn

ENERGYPAK SMART COMPACT 375/500 GEÏNTEGREERDE ACCU

Compacte versie van de EnergyPak Smart met fraaie frame-integratie. Geoptimaliseerde laadprestaties door voortdurende communicatie tussen de accu en de lader. EnergyPak Smart 500 kan tot 80 procent worden opgeladen in 2 uur en 20 minuten

Meer informatie

Voor als je écht ver wilt

ENERGYPAK PLUS 250 RANGE EXTENDER

EnergyPak Plus verhoogt de totale capaciteit met 250 Wh en past op een select aantal E-bikes. Inclusief USB-poort voor het opladen van apparaten.

Meer informatie

Net dat beetje extra, gewoon in je bidonhouder

ENERGYPAK PLUS 200 RANGE EXTENDER 

Haal meer uit je fietsrit en verken de wereld nog verder zonder dat je je zorgen maakt over het rijbereik van je accu. Eenvoudig te plaatsen in de bidonhouder, weegt slechts 1,1 kg en heeft een USB-C poort om jouw apparaten op te laden.

Meer informatie

Duurzaam innoveren

CO2-neutrale productie

Giant Group zet zich in voor duurzame mobiliteit. Onze ambitie is om het meest circulariteitsgedreven fietsbedrijf te zijn. Wij lopen voorop met de kracht om duurzame oplossingen te implementeren om onze sector en de wereld te veranderen. Hoe? Door te innoveren voor een schone toekomst, te transformeren voor circulariteit en te mobiliseren voor inclusiviteit.

De fabrieken waar wij onze accu's produceren zijn beide CO2-neutraal en zijn hiermee één van 's werelds eerste E-bike leveranciers met volledig CO2-neutrale accu productie.

Meer weten over onze duurzaamheids-initiatieven?

Download Giant Group's ESG-strategie boek